Bezpečná práce v lese s výrobky pewag

Ať se jedná o strmý terén, kamenitou půdu, bláto nebo sníh – pewag má pro všechny podklady vhodné řešení

Každý z nás ví, že důležitou roli při práci v lese hraje bezpečnost. U stále větších a nákladnějších strojů až s deseti koly mohou mít případné chyby fatální následky – pro osoby i pro vozidla. Lesnické řetězy a lesnické kolopásy nám proto při práci v lese poskytují důležitý dodatečný bezpečnostní aspekt.

Nabízejí oporu v neprostupném nebo svažitém terénu a chrání nás i náš stroj před sklouznutím a havárií. Kolopásy a řetězy se dodávají v různých provedeních, vhodných pro různé oblasti použití a podklady. Nezáleží na tom, jestli se pohybujete v zasněženém a rozbláceném terénu nebo na kamenité půdě – pro každý podklad existuje vhodný řetěz; pewag navíc nabízí také univerzální výrobky pro práci v nejrůznějších podmínkách.

Lesnické řetězy nám pomáhají bezpečněji a efektivněji pracovat. Díky prvotřídnímu čisticímu působení řetězů navíc nedochází ke ztrátě záběru. Pomocí přestavovacích prvků řetězů je možné chránit pneumatiky proti opotřebení. Současně se lesnické řetězy pewag se svou poměrně nízkou hmotností chovají šetrně k půdě.

Co když je ale půda obzvlášť měkká a naše stroje by se zabořily? Zde přicházejí ke slovu lesnické kolopásy. Široké dosedací plochy lépe rozkládají váhu stroje a brání tím zaboření. Asymetricky navařené čepy zajišťují nezbytný záběr, takže navzdory šetrnosti k podkladu neztrácíme pevnou půdu pod nohama.

Zničená pneumatika je k zlosti a stojí čas. Lesnické řetězy a lesnické kolopásy chrání naše pneumatiky před poškozením o kameny nebo pařezy. Nezajišťují jen optimální oporu a šetrnost k půdě na nejrůznějších podkladech, nýbrž zároveň také efektivní průběh prací. Je tak možné předejít časově a nákladově náročným opravám v důsledku nehod a poškození našich strojů. Pro profesionální práci v lesnictví jsou proto řetězy a kolopásy pewag neocenitelnou pomůckou.

 

Pro větší bezpečnost v lese – lesnické výrobky pewag!

 

Při výběru vhodného lesnického výrobku Vám ochotně poradíme a pomůžeme. Napište nám e-mail na prodej(at)pewag.cz nebo zavolejte náš zákaznický servis na telefonním čísle +420 494 549 923-925.

Další podrobnosti o našich lesnických výrobcích.