pewag investuje do inovativních řešení pro použití v lese

Kromě vysoké kvality, dlouhé životnosti a vysoké hospodárnosti se pewag zaměřuje na maximální šetrnost k půdě v lese

pewag disponuje sto letou zkušeností ve výrobě řetězů a jejich součástí. Aby byla zajištěna optimální kvalita, probíhá celá výroba i nadále ve střední Evropě. Tímto způsobem si můžeme udržovat přehled o celém výrobním řetězci a zaručit uživatelům nejvyšší kvalitu, dlouhou životnost a vysokou hospodárnost.

V posledních letech se rozšířily nároky na lesnické výrobky o podstatnou složku. Kromě vynikající odolnosti, robustnosti a hospodárnosti se dostává do popředí také minimální zatěžování půdy a ochrana přírody. Z tohoto důvodu jsme investovali do vývoje inovativních řešení pro použití v lese a pro uvedení potřeb našich zákazníků do souladu s přírodou. Naše lesnické kolopásy pewag v sobě nesou 4 základní výhody:

  • Zvýšená odolnost proti opotřebení a delší životnost
  • Lepší trakce
  • Vynikající hospodárnost
  • Maximální šetrnost k půdě

 

Všechny lesnické kolopásy pewag jsou vybaveny čepy v osvědčeném profilu pewag starwave®. Drážky profilu starwave® dosahují vyšší trakce než hladké čepy, protože mají větší povrch. To také znamená, že je k dispozici větší opotřebitelný objem. Tím je právě v obtížných podmínkách zaručena vysoká odolnost a delší životnost čepů. Speciální postup kalení systému článků navíc garantuje lepší odolnost proti opotřebení a v důsledku vede k prodloužení životnosti lesnického kolopásu.

Díky inovativnímu profilu pewag starwave® a asymetrickému uspořádání čepů se značně zvyšuje trakce. Nezávisle na vlastnostech podkladu zabírají asymetricky uspořádané čepy spolehlivě do půdy. Tím je zaručena zvýšená trakce, nižší nebezpečí prokluzování a větší stabilita.

Díky optimálnímu lícovanému tvaru kolopásů přizpůsobenému pneumatikám se stroj méně zabořuje a lehčeji klouže po povrchu. To má za následek, že se spotřebuje méně paliva a stroj je rychlejší a efektivnější.

Snížením zatěžování půdy přispívají lesnické kolopásy pewag podstatnou měrou k ochraně životního prostředí a trvalé udržitelnosti. Široké provedení profilů minimalizuje zabořování strojů na měkkých podkladech, a tedy také rozrývání a ničení půdy.

Pro větší bezpečnost v lese – lesnické výrobky pewag!

 

Při výběru vhodného lesnického výrobku Vám ochotně poradíme a pomůžeme. Napište nám e-mail na prodej(at)pewag.cz nebo zavolejte náš zákaznický servis na telefonním čísle +420 494 549 923-925.

Další podrobnosti o našich lesnických výrobcích.